Aglio e olio met biefstukpuntjes


Ik vind het nog een beetje spannend, maar nu is het zo ver. Mijn allereerste recept staat online! Best leuk, hier heb ik weken naar toe gewerkt. Maar hoe is dit eigenlijk tot stand gekomen? Dat zal ik even in het kort vertellen: Ik wilde graag met mijn creativiteit aan de slag en ben het afgelopen jaar steeds meer nieuwe recepten gaan uitproberen. Vervolgens vertelde ik in al mijn enthousiasme erover aan iedereen die het wilde horen. Dat vond ik zo leuk, dat ik besloot om een eenvoudige website te bouwen. And here we are! Ik zal regelmatig (snelle en simpele) recepten met jullie delen.

 

Starting today!

 

Vandaag deel ik een van mijn favoriete recepten met jullie: Aglio e olio, Italiaanse knoflook pasta. Het oorspronkelijke recept bestaat meestal uit een lintpasta, een ruime hoeveelheid knoflook, chili vlokken, Parmezaanse kaas en wat (verse) peterselie om het af te maken. Super simpel dus! Maar het leuke van deze pasta is, dat je hier eindeloos mee kunt variëren! Dus dit recept zal je vast nog vaker tegenkomen.

 

Ik heb het recept een beetje aangepast en biefstukpuntjes, cherrytomaatjes en olijven aan het recept toegevoegd. Ik persoonlijk kies altijd voor Sukiyaki biefstukpuntjes en ga hier speciaal voor naar de Lidl! Dit zijn echt de lekkerste biefstukpuntjes die ik ooit heb gehad. De smaak is zacht, subtiel en super mals! En daarom prima te gebruiken in verschillende keukens. Uiteraard kun je dit recept ook bereiden met "gewone" biefstukpuntjes. Welke bief je ook kiest, dit recept is hoe dan ook een toppertje!

 

Dus ik zou zeggen, geniet ervan ;)

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram lintpasta (bijv. tagliatelle), ongekookt
  • 2-4 teentjes knoflook 
  • 0,5 theelepel chili vlokken
  • 300 gram biefstukpuntjes 
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • handjevol rucola
  • Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar keuze)
  • Balsamico créme
  • Optioneel: (basilicum) olijven

 

Instructies:

- Kook de pasta al dente (beetgaar), met een scheutje olijfolie.

- Hak de knoflook of gebruik AH Wokgemak.

- Halveer de cherrytomaatjes.

- Verhit een scheutje olijfolie in de pan, voeg de biefstukpuntjes toe en bak ze op hoog vuur totdat ze dichtgeschroeid zijn.

- Voeg de helft van de gehakte knoflook toe en zet het vuur iets lager.

- Giet ondertussen de pasta af en bak deze met de knoflook en biefstukpuntjes mee.

- Voeg de rest van de knoflook en chili vlokken toe en roer door de pasta.

- Voeg de cherrytomaatjes toe en bak deze nog 2-3 minuten mee.

- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een aparte koekenpan totdat deze goudbruin zijn.

- Serveer de pasta met rucola, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en Balsamico créme voor de finishing touch!

- Voor de liefhebbers: Roer er nog een paar (basilicum) olijven door voor een extra bite.

 

Variatietips: Gebruik kipfilet i.p.v. biefstukpuntjes en vervang de rucola door bladspinazie, bak deze dan even mee. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Steef (zaterdag, 06 maart 2021 21:27)

    Dit recept mag Dani elke week voor me maken! Zo eenvoudig nu ik het terug lees, maar toch zoveel smaak. Het zou zo op de menukaart kunnen van een leuke en gezellige brasserie :-)