Over mij

 Hi!

 

Voor degenen die mij kennen, zal het niet als een verrassing komen dat ik mijn eet ideeën graag deel met de rest van de wereld. Ik ben van kleins af aan al in de keuken te vinden. Mijn beide ouders hielden van koken. Ik keek toe en hielp mee. En ik denk dat daar mijn liefde voor koken is ontstaan.

 

Wat eten we vandaag? Een veel gestelde vraag die bijna dagelijks door ons hoofd gaat. Het is ook lastig om iedere dag weer iets nieuws te verzinnen. Daarom zetten we vaak dezelfde gerechten op tafel. Maar hoe leuk is het eigenlijk om iets nieuws uit te proberen? 

 

We hebben het tegenwoordig allemaal druk. Geen tijd (en vooral geen zin) om uitgebreid te koken. Maar om iets eigentijds op tafel te zetten, hoef je niet altijd uren in de keuken te staan. In tegendeel zelfs! Mijn motto is dan ook: snel, simpel en lekker. Ik zoek voor jou de simpelste recepten en in een handomdraai heb jij toch iets bijzonders op tafel staan. 

 

Het afgelopen jaar heb ik mijn passie voor koken en eten nog meer ontwikkeld en ben ik inmiddels van (bijna) alle markten thuis.

Ik ben snel verveeld en zal niet gauw twee dagen hetzelfde gerecht op tafel zetten. Maar ook ik heb dagen dat ik inspiratieloos ben, dus ik ging op zoek naar nieuwe, andere ideeën en ben veel recepten gaan uitproberen. En zoals ze zeggen, oefening baart kunst. Ik liet mijn naaste omgeving regelmatig van mijn uitprobeersels meegenieten en kreeg veel positieve reacties terug. Ik gaf steeds meer een eigen twist aan reeds bestaande recepten en daardoor ben ik mijn eigen stijl gaan ontwikkelen.

 

Er wordt nu vaker naar mijn recepten gevraagd, dus ik dacht: waarom laat ik jullie niet gewoon lekker meegenieten van mijn kleurrijke keuken? Ik zal voornamelijk recepten van mijn avondeten met jullie delen, want ook ik ben niet perfect en sla 9 van de 10 keer mijn ontbijt over. Mijn lunch bestaat meestal uit een simpele salade of een broodje en desserts ben ik geen fan van. Tenzij er kaas en wijn inbegrepen zijn ;) Ik hoop jullie op deze manier te enthousiasmeren om toch nieuwe (snelle en simpele) gerechten op tafel te zetten. 

 

Dus heb je inspiratie nodig omdat je niet weet wat je moet koken, krijg je gasten en wil je eens wat andere hapjes op tafel zetten in plaats van weer diezelfde zalm met bieslookroomkaas wraps (die trouwens overheerlijk zijn), heb je een vraag over de voorbereiding en/of bereiding van een bepaald recept, ben je op zoek naar een alternatief omdat je een of ander ingrediënt nodig hebt voor je recept, maar deze niet verkrijgbaar is bij je supermarkt, of heb je ingrediënten in de koelkast liggen die je eigenlijk liever niet weg wilt gooien, maar weet je ook niet goed wat je er wel mee kunt maken? Scroll dan eens door mijn recepten.

 

Heb je binnenkort een feestje of interesse in een chef aan huis? Of ben je liever zelf in de keuken bezig tijdens een (online) kook workshop? Klik dan door naar mijn events.

 

Ik wens je heel veel kookplezier!

 

Liefs,

Daniella