Tegenwoordig zijn food bowls helemaal hip 'n happening. We eten natuurlijk al jaren soep en cornflakes uit kommen of diepe borden, maar in de afgelopen jaren zijn deze zogenaamde "food bowls" razend populair geworden. Naast de bekende smoothie en poke bowls, kun je tegenwoordig de simpelste salades of losse ingrediënten bij elkaar in een kom serveren en je gasten zijn meteen enthousiast. Het ziet er uit als een feestje en deze food bowls doen het ook nog eens super goed op de foto! Ook is het heerlijk om na een lange werkdag lekker op de bank, ongedwongen, zo'n leuk kommetje leeg te lepelen.
Food bowls bestaan zowel in zoete als hartige varianten en ik ben voorstander van de hartige bowls. Een van mijn favorieten is de Taco salade (bowl). Het is een Tex-Mex gerecht waarbij je ingrediënten combineert die je normaal gesproken gebruikt bij het maken van Tacos. Maar dan zonder de Tacos zeg maar ;)
Serveer vervolgens je salade in een kom of diep bord en je hebt een "Taco bowl". Super simpel, maar zo lekker!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 75 gram IJsbergsla
- 200 gram rundergehakt
- 10 Cherrytomaatjes
- 0,5 blikje zwarte bonen
- 1 Avocado
- 100 gram Mango
- Taco kruiden
- Tortilla chips
- Salsa saus
- Zure room
- Geraspte Cheddar
- Boter of (olijf)olie
Instructies:
- Meng in een kom de Taco kruiden met het gehakt en laat even staan.
- Laat de zwarte bonen goed uitlekken. Halveer de Cherrytomaatjes en snijd de Mango in blokjes.
- Verhit wat boter of (olijf)olie in de pan en rul het gehakt.
- Ontpit de Avocado en snijd in stukjes.
- Leg op de bodem van een kom (of diep bord) de IJsbergsla. Dit is de basis. Maak vanuit daar de rest van de salade op.
- Maak af met wat salsa saus, zure room, een paar Tortilla chips en wat geraspte Cheddar.
Variatietips: Gebruik mais in plaats van mango en vervang de zwarte bonen door Kidneybonen.
Houd je van spicy? Kruid dan je gehakt met 1-2 eetlepel(s) Chipotle in plaats van Taco kruiden.
Reactie schrijven