Those Goddamn Americans and their foodbombs! :')
Dat de Amerikanen bekend staan om hun zeer calorierijke versnaperingen, dat moge duidelijk zijn. Dit is er weer zo eentje. Het is een klein bommetje, maar lekker joh! Best geschikt voor een sinner sunday, vind je ook niet?
De Philly cheese steak sandwich is in de jaren 30 ontstaan in Philadelphia, USA en inmiddels een ware klassieker. Heel simpel: de sandwich (het broodje) bestaat uit steak (biefstuk) en cheese (kaas). Voeg daar nog wat groente (naar keuze) aan toe en je sandwich is "ready to serve".
Mijn Philly cheese steak sandwich bestaat uit biefstukreepjes, uien, gele paprika, augurk, geraspte Cheddar en Andalouse saus.
Happy sinner day!
Ingrediënten voor 2 sandwiches:
- 1 afbak stokbrood (wit)
- 250-300 gram rundvleesreepjes
- 0,5 paprika
- 1 ui
- plakjes augurk
- (olijf)olie of boter
- Peper en zout
- geraspte Cheddar
- Andalouse saus
Instructies:
- Verwarm de oven voor en bak het stokbrood af. Volg de instructies op de verpakking.
- Snijd de ui in halve ringen en de paprika in stukjes.
- Verhit een scheut (olijf)olie of boter in een koekenpan en bak de biefstukreepjes gaar.
- Voeg de uien en paprika toe en bak even mee.
- Breng op smaak met een beetje peper en zout.
- Haal het stokbrood uit de oven en snijd doormidden.
- Beleg beide broodjes met het mengsel van biefstukreepjes, uien en paprika.
- Strooi er wat geraspte Cheddar overheen en leg de broodjes nog even 2-3 minuten in de oven zodat de kaas kan smelten. Gebruik de grillstand hiervoor.
- Serveer de broodjes met wat plakjes Augurk en Andalouse saus.
Reactie schrijven