· 

Wonton soep met Miso


Dumpling is de verzamelnaam voor een brede categorie deegwaren uit de Chinese keuken. Wontons zijn een soort deegballetjes en bestaan vaak uit een vulling van gehakt vlees. Je kunt deze deegballetjes op zich best makkelijk zelf maken met wontonvellen, maar kopen is nog een stuk makkelijker natuurlijk. Kant en klare Wontons zijn verkrijgbaar bij een toko of Aziatische supermarkt. Heel soms zijn ze ook wel eens verkrijgbaar bij een supermarkt. Dumplings en/of Wontons kun je op verschillende manieren bereiden: koken, stomen of frituren. 

 

In deze soep kook je de Wontons even kort mee en je maakt de basis van deze soep met Miso pasta. Dit is een smaakversterker die wordt gemaakt van sojabonen en komt veel voor in de Japanse keuken. De oorspronkelijke "Miso soep" is met tofu.

 

Vandaag combineer ik China en Japan en laat ik jullie kennismaken met een van de lekkerste soepjes uit de Aziatische keuken.

 

Mocht je de Wontons toch graag zelf willen maken, dan kan dit heel gemakkelijk met wontonvellen en (kip)gehakt. Wil je hier meer informatie over, stuur me dan gerust een berichtje

 

Ingrediënten voor 1,5 liter soep:

  • 6-8 Wontons
  • 1 struik Paksoi
  • 150 gram Shiitake
  • 2 eetlepels Miso pasta
  • 2-3 Maggi blokjes
  • Peper
  • 1,5 liter water
  • Optioneel: zout

Instructies:

- Ontdooi de Wontons.

- Snijd de Paksoi en Shiitake fijn.

- Verwarm 1,5 liter water in een grote pan.

- Roer de Miso pasta er door heen (dit wordt een troebele substantie).

- Voeg de Maggi blokjes en Paksoi toe. Kook even mee.

- Voeg vervolgens de Shiitake en wat peper toe.

- Breng aan de kook en proef tussendoor of de soep smaakvol genoeg is, voeg indien nodig nog wat zout toe.

- Voeg vervolgens als het water (de soep) kookt de Wontons toe en kook het geheel nog 5 minuten, daarna is de soep klaar om te serveren.


Reactie schrijven

Commentaren: 0