· 

Coquille met guacamole


Sommige gerechten zijn ondoordacht, onvoorbereid en ontstaan opeens. Dit is er zo eentje. 

 

Een tijdje geleden had ik een etentje. Ik was de chef en er stonden tacos met ceviche op het menu. Leuk, maar ik wilde nog iets extra's doen, zodat mijn etentje niet alleen uit een hoofdmaaltijd zou bestaan. Ik ging door mijn kast en bekeek welke ingrediënten ik in huis had om nog een leuk voorafje op tafel te kunnen zetten. 

 

Uiteindelijk ontstond er een leuke amuse met een Mexicaanse twist: een coquille gemarineerd in Chipotle gecombineerd met een frisse guacamole, geserveerd met een paar tortilla chips en salsa saus. 

 

Nou, het viel in de smaak hoor! Dus veel te leuk om niet met jullie te delen. Bij deze het recept voor een overheerlijk glaasje lekkers! Je kunt dit leuke hapje aan je meerdere gangen menu toevoegen als amuse, maar is ook hartstikke geschikt voor bij de borrel! 

 

Ingrediënten voor 2 glaasjes:

Benodigdheden: amuse glaasjes

  • 2 coquilles
  • 0,5 avocado
  • 0,25 rode ui, gesnipperd
  • Limoen(sap)
  • Peper en zout
  • 1-2 theelepels Chipotle
  • Tortilla chips
  • Salsa saus
  • (olijf)olie

 

Instructies:

- Marineer de coquilles in 1-2 theelepels Chipotle. Laat even staan.

- Snipper de rode ui en halveer de Avocado. Ontpit de Avocado en hol 1 helft uit. Prak deze fijn en meng met de rode ui.

- Breng op smaak met wat peper, zout en limoensap. Je guacamole is nu klaar. 

- Verhit een scheut (olijf)olie in de pan en bak de coquilles op niet al te hoog vuur, totdat deze gaar zijn. 

- Doe de guacamole in een klein serveerglaasje en leg de coquille er bovenop.  

- Serveer met wat nachos en salsa saus. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0