· 

Yoghurt met aardbeien en cookie crumble


Ik ben echt dol op verse aardbeien met zo'n roomboter gebaksbodempje (smaakt naar zandkoekjes)! Ik kreeg dit als kind altijd bij mijn opa en oma en tot op de dag van vandaag is dit nog steeds een van mijn favorieten.

 

Nu is het niet altijd even verantwoord om te "ontbijten" met koekjes, maar ik ben nu eenmaal niet zo goed met mijn ontbijt, dus ik ging op zoek naar een alternatief om mijn ochtend-yoghurt iets aantrekkelijker te maken. Ik liet mijn creativiteit de vrije loop met de roomboter gebaksbodempjes in mijn achterhoofd en zo ontstond deze (vanille) yoghurt met verse aardbeien en een heerlijke cookie crumble! 

 

Misschien is het niet perse een goed idee om hier je nieuwe, dagelijkse, favoriete ontbijtje van te maken, maar zo nu en dan even zondigen is best wel lekker toch? Je kunt deze yoghurt ook als dessert serveren. 

Ingrediënten:

Benodigdheden: keukenmachine (optioneel)

  • 250 ml halfvolle (vanille) yoghurt
  • 100 gram verse aardbeien
  • 1 gebaksbodem

Variatietip: Rasp een klein beetje pure chocolade eroverheen. 

Instructies:

- Verkruimel de kleine gebaksbodem d.m.v. een keukenmachine of verkruimel in een zakje.

- Snijd de aardbeien in vieren.

- Doe de yoghurt in een kom, roer de aardbeien er doorheen en strooi de cookie crumble erover heen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0