· 

Gegrilde witvis met groene asperges en oesterzwammen


Het is eventjes stil geweest. Dat komt omdat ik een weekje ben gaan opladen in het buitenland. 2021 was een bewogen jaar, wat mij betreft een jaar om heel gauw te vergeten. Maar het heeft ook een hoop mooie dingen gebracht; zoals bijvoorbeeld de lancering van mijn foodblog. Ik heb al een hoop van jullie blij kunnen maken met de lekkerste, snelle en simpele recepten en in 2022 gaan we gewoon verder. 

 

De feestdagen (en mijn vakantie) zijn voorbij, dus voor mij is het belangrijk om weer met beide beentjes op de grond te komen. Hoe je dit doet, is voor iedereen anders. Om zelf back on track te komen, probeer ik altijd wat minder koolhydraten te eten. Ik laat dus vaker mijn aardappelen, rijst of pasta weg, eet kleinere porties en/of vervang mijn carbs door groente. Ik ben geen deskundige, maar dit werkt voor mij.

 

Vandaag dus een recept met wat minder koolhydraten voor jullie!

 

#backontrack

Ingrediënten voor 2 personen:

Benodigdheden: grillpan

  • 2 stuks witvis naar keuze (bijv. Pangasiusfilet of Kabeljauw)
  • 200 gram groene aspergetips
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1-2 teentje(s) knoflook of gebruik AH Wokgemak
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies: 

- Smeer de witvis met een beetje olijfolie en verse knoflook in. Bestrooi vervolgens met wat peper en zout.

- Scheur de oesterzwammen in reepjes. 

- Bak de vis zonder olijfolie (is reeds ingesmeerd) in een grillpan totdat deze goudbruin kleurt.

- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en roerbak de oesterzwammen en groene aspergetips. Breng op smaak met knoflook, peper en zout.

- Serveer de vis met de gebakken groente.


Reactie schrijven

Commentaren: 0