Ingrediënten voor 2 personen:
Benodigdheden: Keukenmachine of staafmixer
- 600 gram asperges
- 2 zalmfilets (op huid)
- 350 gram doperwten (uit de vriezer)
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel citroensap
- Peper en zout
- Olijfolie of boter
Instructies:
- Houd de doperwten onder de koude kraan en zet onder water totdat de erwten ontdooit zijn,
- Schil de asperges en snijd ongeveer 1 cm van de onderkant af.
- Bestrooi de zalmfilet met peper, zout en wat knoflookpoeder.
- Breng in een pan water aan de kook en kook de doperwten.
- Giet af en doe de doperwten een keukenmachine of kom.
- Voeg cayennepeper, knoflookpoeder, peper, zout naar smaak toe en voeg vervolgens het citroensap toe. Meng (mix) door elkaar totdat er een grove puree ontstaat.
- Breng in een ruime pan (of asperge pan) water aan de kook en kook de asperges gaar totdat deze zacht zijn.
- Verhit een scheut olijfolie of wat boter in een koekenpan en bak de zalmfilet.
- Giet de asperges af en serveer met de zalmfilet en doperwten puree.
Reactie schrijven