· 

Asperges met doperwten puree en zalm


Ingrediënten voor 2 personen:

Benodigdheden: Keukenmachine of staafmixer

  • 600 gram asperges
  • 2 zalmfilets (op huid)
  • 350 gram doperwten (uit de vriezer)
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout
  • Olijfolie of boter

Instructies:

- Houd de doperwten onder de koude kraan en zet onder water totdat de erwten ontdooit zijn,

- Schil de asperges en snijd ongeveer 1 cm van de onderkant af.

- Bestrooi de zalmfilet met peper, zout en wat knoflookpoeder.

- Breng in een pan water aan de kook en kook de doperwten. 

- Giet af en doe de doperwten een keukenmachine of kom. 

- Voeg cayennepeper, knoflookpoeder, peper, zout naar smaak toe en voeg vervolgens het citroensap toe. Meng (mix) door elkaar totdat er een grove puree ontstaat.

- Breng in een ruime pan (of asperge pan) water aan de kook en kook de asperges gaar totdat deze zacht zijn.

- Verhit een scheut olijfolie of wat boter in een koekenpan en bak de zalmfilet.

- Giet de asperges af en serveer met de zalmfilet en doperwten puree.

Reactie schrijven

Commentaren: 0