Dimsum zijn gefrituurde en/of gestoomde hapjes die voornamelijk in de zuidelijke Chinese keuken voorkomen. Het zijn deegwaren, gevuld met vlees, vis en/of groente en je kunt ze op verschillende manieren bereiden. Ik koop deze hapjes meestal kant en klaar bij een toko of Aziatische supermarkt. Ik wil ten slotte binnen de snel en simpel formule blijven. Uiteraard kun je dimsum ook gemakkelijk zelf maken. Wil je weten hoe? Stuur me dan even een berichtje.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kippen bouillonblokjes
- 1 paksoi
- 100 gram shiitake
- 10 dimsum (naar keuze)
- 2 teentjes verse knoflook
- 0,5 theelepel chilivlokken
- Zwarte- of vier seizoenenpeper
- Optioneel: zout
Instructies:
- Was de Paksoi en snijd deze in kleine stukken van ongeveer 1 cm. Snijd de shiitake in schijfjes.
- Leg de dimsum klaar zodat deze alvast een beetje kunnen ontdooien.
- Hak de knoflook fijn of gebruik AH Wokgemak
- Verwarm 1 liter water met 2 bouillonblokjes in een soeppan.
- Voeg de knoflook, paksoi en shiitake aan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg, als het water eenmaal kookt, de dimsum toe en laat de soep 10 minuten koken.
- Breng de bouillon op smaak met peper en de chilivlokken.
- Optioneel: Voeg ten slotte wat zout toe (houd er rekening mee dat de bouillon al zout van zichzelf is door de bouillonblokjes).
Reactie schrijven