· 

Babi ketjap


Dat ik graag mijn roots opvolg en dol ben op de Indonesische keuken, is natuurlijk geen geheim. Het kost alleen vaak zoveel tijd. En die tijd hebben (lees: maken) we niet.

 

Nu ben ik  geen voorstander van kant en klaar, maar als je de juiste boemboe (kruiden en specerijen mengsel) gebruikt, is dit zo gek nog niet. Ik ga dus wel altijd speciaal naar de toko voor mijn boemboes, maar ik vind het echt niet erg om deze zo nu en dan te gebruiken. Ik hoef dan niet uren in de keuken te staan, maar kan toch mijn favoriete gerechtje 's avonds op tafel zetten. 

 

Ik gebruik voor dit recept de boemboe van het merk Koningsvogel. De link vind je bij de ingrediënten van het recept. Sommige supermarkten verkopen dit merk ook. Mocht je supermarkt dit merk niet verkopen, maar ben je toch heel nieuwsgierig naar dit heerlijke gerecht? Dan kun je er ook voor kiezen om het gerecht helemaal zelf te maken (is ook niet zoveel werk trouwens).

 

Wil je weten hoe? Stuur me dan een berichtje.

Ingrediënten voor 4 personen:

 

  • 250 gram hamlappen
  • 250 gram speklappen
  • 1x boemboe voor babi ketjap
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 200 ml water
  • Olie

Instructies:

- Snijd het vlees in kleine blokjes.

- Verhit wat olie in de (wok)pan en bak het vlees.

- Voeg de boemboe toe en bak deze mee.

- Voeg vervolgens het water (in meerdere delen) en de ketjap manis toe.

- Laat het vlees op laag vuur pruttelen totdat deze gaar is.

- Serveer met rijst en groente of scroll door mijn recepten voor inspiratie.


Reactie schrijven

Commentaren: 0