Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het kerstdiner en wil je iets feestelijks op tafel zetten, zonder dat het al te veel werk is? Dan is dit hét recept om jouw gasten mee te verrassen dit jaar.
Dit bietentaartje is een feestje op je bord: Perfect gecombineerde smaken zorgen voor de ultieme smaakexplosie! Uiteraard smaakt dit bietentaartje ook heerlijk als het geen Kerstmis is ;)
Ingrediënten voor 4 personen:
Benodigdheden: bakpapier
- 500 gram voorgekookte rode bieten (vacuüm verpakt)
- 1 plak verse geitenkaas
- 1 zoete appel
- 1 ui
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepels balsamico azijn
- Peper en zout
- 2-3 eetlepels Pijnboompitten
- Olijfolie
- Snijd de bieten in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de appel in partjes.
- Besprenkel de gesneden appel met een beetje citroensap.
- Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de geitenkaas op het bakpapier, besprenkel met honing en bak 10 minuten in de oven.
- Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui.
- Voeg vervolgens de gesneden bieten toe en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de balsamico azijn in een steelpannetje op niet al te hoog vuur en voeg de appelpartjes toe.
- Bak de appeltjes totdat deze doordrenkt zijn van de balsamico azijn. Zet het vuur uit.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Haal de geitenkaas uit de oven (als het goed is, is deze helemaal zacht) en verkruimel de kaas met een vork.
- Vul een kommetje met rode bieten, duw goed aan en zet deze omgekeerd op je bord zodat er een "taartje" ontstaat.
- Schep er een eetlepel geitenkaas bovenop en maak af met een paar gebakken appelpartjes en geroosterde pijnboompitten.
Reactie schrijven
Lydia Dierx (vrijdag, 17 december 2021 20:30)
Rode bieten ......effe anders......leuk gerecht om te maken en het smaakt heerlijk !