Bloemkool-couscous met pittige falafel en feta


Ik ben dol op vlees en vis, maar toch ben ik steeds op zoek naar nieuwe recepten met eventuele vleesvervangers waardoor ik zo af en toe mijn dagelijkse portie vlees kan overslaan, zonder dat het voelt alsof ik iets "mis". 

 

Neem bijvoorbeeld deze heerlijke couscous. Ik serveerde hem met een pittig gekruide falafel. Falafel bestaat alleen uit groente, is erg smaakvol en een van mijn favoriete vleesvervangers. Ik maakte er een heerlijke couscous bij. Hiervoor gebruikte hiervoor bloemkool-wortelrijst. Een overload aan veggies dus!

 

Door de verschillende smaakcombinaties, de pittige falafel en de feta, miste ik geen moment mijn dagelijkse stukje vlees.

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Ga ermee aan de slag dan! Dit recept staat super snel op tafel en zal je aangenaam verrassen :) 

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 

Instructies:

- Kook 150ml water en maak groentebouillon.

- Snipper de ui en hak de knoflook fijn of gebruik AH Wokgemak

- Verhit een scheut olijfolie in een wok- of hapjespan en fruit de knoflook en ui hierin.

- Voeg de bladspinazie toe en bak deze even mee.

- Voeg de bloemkoolrijst en groentebouillon toe, roer het geheel goed door elkaar en breng op smaak met de Ras el Hanout specerijen en het paprikapoeder.

- Laat even pruttelen op middelhoog vuur totdat het vocht door de bloemkoolrijst opgenomen is. Schep regelmatig om.

- Snijd de cherrytomaatjes in vieren en verkruimel de feta.

- Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de falafel gaar op niet al te hoog vuur, totdat deze goudbruin kleuren.

- Roer als al het vocht door de bloemkoolrijst opgenomen is, de cherrytomaatjes erdoor.

- Serveer de couscous met falafel en maak af met de feta en Tahini saus.


Reactie schrijven

Commentaren: 0