Ingrediënten voor 8 stuks:
- 4 grote trostomaten
- 1 ciabatta (om af te bakken)
- 1 teentje knoflook
- Verse basilicum
- Handjevol Parmezaanse kaas flakes
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Balsamico crème
- Olijfolie
Instructies:
- Breng in een ruime pan water aan de kook, snijd een kruidje aan de onderkant van de tomaat en kook de tomaten kort.
- Haal de tomaten uit het water, laat even afkoelen en ontvel en ontpit de tomaten.
- Snijd ondertussen de basilicum fijn.
- Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een kom.
- Meng met de fijngesneden basilicum en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Pel het teentje knoflook en snijd deze doormidden.
- Snijd de ciabatta in schuine stukken en wrijf het brood aan beide kanten in met het teentje knoflook.
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes.
- Besprenkel het brood aan beide kanten met olijfolie en rooster deze goudbruin (dit kan in een koekenpan, grillpan, panini grill of broodrooster).
- Verdeel het tomatenmengsel over de geroosterde toast, maak af met wat verkruimelde Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en Balsamico crème.
Reactie schrijven