· 

Bruschetta


Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 4 grote trostomaten
  • 1 ciabatta (om af te bakken)
  • 1 teentje knoflook
  • Verse basilicum
  • Handjevol Parmezaanse kaas flakes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Balsamico crème
  • Olijfolie

Instructies:

- Breng in een ruime pan water aan de kook, snijd een kruidje aan de onderkant van de tomaat en kook de tomaten kort. 

- Haal de tomaten uit het water, laat even afkoelen en ontvel en ontpit de tomaten. 

- Snijd ondertussen de basilicum fijn. 

- Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een kom. 

- Meng met de fijngesneden basilicum en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 

- Pel het teentje knoflook en snijd deze doormidden.

- Snijd de ciabatta in schuine stukken en wrijf het brood aan beide kanten in met het teentje knoflook. 

- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes.

- Besprenkel het brood aan beide kanten met olijfolie en rooster deze goudbruin (dit kan in een koekenpan, grillpan, panini grill of broodrooster).

- Verdeel het tomatenmengsel over de geroosterde toast, maak af met wat verkruimelde Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en Balsamico crème.

Reactie schrijven

Commentaren: 0