Ik vind het best wel lastig om op een warme zomerdag een niet al te ongezonde maaltijd op tafel te zetten. Meestal heb ik dan niet zo'n trek in iets warms. Toch volstaat een broodje of een koude maaltijd voor mij ook niet als avondmaaltijd. Dus ik ging op zoek naar alternatieven en liet mij inspireren door de Caribische keuken.
Een van de veelgebruikte ingrediënten in de Caribische keuken is Jamaican jerk. Dit is een kruiden en specerijen mengsel en bestaat voornamelijk uit pimentbes en chili (voor de pittige ondertoon) gecombineerd met kruidnagel, nootmuskaat, tijm en Caribische ruwe rietsuiker (voor de zoete ondertoon). De jerk seasoning is dus zoet-pittig. Meestal worden deze kruiden gebruikt voor kip die bereid wordt op de barbecue. In dit recept gebruik ik de kruiden om de zoete aardappel frites en groente op smaak te brengen.
Dit is een heerlijk zomers maaltje én super snel op tafel!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250-300 gram zoete aardappel frites (uit de vriezer)
- 100 gram groene aspergetips
- 1 klein blikje mais
- 4 kip chipolata worstjes
- +/- 1 eetlepel Jamaican jerk kruiden
- Olijfolie of boter
Instructies:
- Verwarm de frituurpan, oven of airfryer voor en bak de frites volgens de instructiesop de verpakking.
- Snijd de aspergetips doormidden.
- Verhit wat boter of olijfolie in een koekenpan en bak de worstjes goudbruin.
- Verhit tevens ook wat boter of olijfolie in een grillpan en grill de aspergetips.
- Voeg, als de asperges bijna gaar zijn, de mais toe en bak even mee.
- Verdeel de frites over de borden en schep de aspergetips met mais erover heen.
- Bestrooi het geheel met de Jamaican jerk specerijen en serveer met de chipolata worstjes.
Reactie schrijven