Chili con carne met zoete aardappel


We kennen allemaal het traditionele recept van chili con carne. De welbekende Mexicaanse stoofpot bestaat al jaren in ons kikkerlandje.

Je kunt er voor kiezen om de saus voor dit gerecht zelf te maken, maar er zijn tegenwoordig ook een hoop kant en klare varianten. De keus is dus aan jou!

Hieronder vind je de instructies om de saus zelf te maken. Wil je dit niet, sla deze stappen dan over en volg mijn kant en klare tip: Santa Maria chili con carne mix. 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram zoete aardappel of blokjes (diepvries)
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 klein blikje mais
  • 1 ui
  • Olijfolie

Ingrediënten voor de saus:

  • 400g tomatenblokjes
  • 200g gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Chili con carne kruidenmix

Instructies:

- Snijd de zoete aardappel in blokjes en snipper de ui.

- Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de zoete aardappel toe.

- Kook de zoete aardappel zacht, maar deze hoeft niet helemaal gaar te zijn.

- Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de ui totdat deze glazig ziet.

- Voeg het gehakt toe en bak deze rul. 

- Maak de saus of gebruik een kant en klare saus en volg de instructies op de verpakking.

- Saus: Voeg de tomatenblokjes, gezeefde tomaten, tomatenpuree en kruiden toe en bak dit met het gehakt en de ui.

- Laat even pruttelen op laag vuur en giet ondertussen de zoete aardappel af OF bak de diepvries blokjes even mee

- Voeg de kidneybonen en mais toe (en evt. de verse zoete aardappel).

-Roer alles goed door elkaar en laat nog een paar minuten staan.

- De chili con carne is klaar om te serveren.

Reactie schrijven

Commentaren: 0