Wat in de Nederlandse keuken bekend staat als een tosti, wordt in de Mexicaanse en Tex-Mex keuken een Quesadilla genoemd.
Quesadilla betekent in het Nederlands letterlijk: kaasdingetje. Ze worden veelal als lunch gegeten, maar ook als avondmaaltijd zijn deze "kaasdingetjes" een aanrader!
Quesadillas zijn veelzijdig, want je kunt ze helemaal naar jouw persoonlijke smaak maken. Een beetje zoals pizza dus, helemaal naar jouw smaak, maar dan compleet anders. Het is niet moeilijk om te maken en ook nog eens heel snel klaar. Snel en simpel. Ik ben er echt dol op!
De ingrediënten hieronder zijn voor 1 quesadilla, maar je kunt er natuurlijk zoveel maken als je wilt!
Ingrediënten:
- 1 tortilla
- 1 biefstuk, in reepjes
- 1 ui, gesneden
- 1 eetlepel Chimichurri kruiden
- geraspte Tex-Mex of Cheddar kaas
- Olijfolie
- (garlic) salsa saus
- Peterselie of Koriander
Instructies:
- Marineer de biefstuk, in zijn geheel, met de Chimichurri kruiden en een eetlepel olijfolie. Laat even staan.
- Halveer de ui en snijd in halve ringen.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de uien. Zet vervolgens even aan de kant.
- Verhit opnieuw een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de biefstuk zoals je hem het liefste eet.
- Haal uit de pan en laat even rusten. Snijd de biefstuk vervolgens in reepjes.
- Beleg één helft van de tortilla met een dun laagje salsa saus, leg de uien en biefreepjes bovenop de saus, strooi de geraspte kaas erover (dit mag behoorlijk royaal) en vouw de tortilla dicht.
- Bak de dichtgevouwen tortilla, op middelhoog vuur, in een paar minuten, aan beide kanten, goudbruin.
- Haal de tortilla uit de pan, en maak af met verse Peterselie of Koriander en de ingrediënten die je nog over hebt (uien, salsasaus etc.).
- Serveer bijvoorbeeld met een salade of maiskolf. Of maak er gewoon nog een ;)
Reactie schrijven