Chipotle burritos


En er is zo weer een maand voorbij, zonder dat je het door hebt. De tijd heeft mij momenteel een beetje in zijn macht, de dagen en zelfs weken vliegen voorbij, zonder dat ik er aan toe ben gekomen om een lekker recept met jullie te delen. 

 

Achter de schermen, of wel in het dagelijks leven, wordt er natuurlijk gewoon gekookt. En deze gerechten leg ik ook vast. Daarom is er nog gelukkig nog materiaal genoeg beschikbaar, echter de tijd nemen om ook daadwerkelijk content te maken, dat ligt momenteel iets lastiger. 

 

Vorig jaar heb ik een recept voor quesadillas met pittig gehakt gepost. Deze burritos lijken daar een beetje op. Vandaag dus een ideaal recept voor een doordeweekse dag. Het kost niet veel tijd, maar is wel errúg lekker! 

Ingrediënten voor 2 personen:

Benodigdheden: Keukenmachine of staafmixer

  • 8 mini tortilla wraps
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 2 eetlepels Chipotle saus
  • 3 middelgrote tomaten
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel suiker
  • Zout
  • (Olijf)olie

 

Instructies:

- Verwarm de oven voor op 180 graden.

- Pel de knoflook en snijd de tomaten in vieren. Snijd de limoen doormidden en knijp uit.

- Doe de ingrediënten in een keukenmachine of in een kom en voeg een snuf zout toe.

- Meng goed door elkaar totdat er een (grof) vloeibaar mengsel ontstaat.

- Verhit een scheut (olijf)olie in de pan en bak het kipgehakt goudbruin. 

- Laat de mais en zwarte bonen uitlekken en voeg deze toe aan het gehakt, bak even kort mee.

- Voeg vervolgens de saus toe en breng deze op smaak met de suiker en eventueel met nog wat zout. Laat 2-3 minuten pruttelen op laag vuur.

- Verdeel het gehaktmengsel over de tortillas en leg deze in een ovenschaal. 

 

- Bestrooi met kaas en bak 10 minuten in de oven totdat de tortillas knapperig goudbruin kleuren en de kaas gesmolten is.


Reactie schrijven

Commentaren: 0