De kerstdagen zijn nog niet voorbij, of het volgende feestje staat alweer voor de deur! Helaas is het ook dit jaar wederom niet mogelijk om het groots te vieren, dus men gaat op zoek naar gezellige alternatieven:
De een viert oud & nieuw thuis op de bank voor de tv met oliebollen, de ander gaat voor culinair genot en zet een 3-gangen diner op tafel. De een houdt van gourmetten, de ander wenst oesters en kaviaar.
Wat je ook doet, het maakt niet uit. Alles is goed! Sta stil bij wat dit jaar voor jou betekent heeft en sluit het jaar af met de mensen die jij het liefst om je heen hebt. Hopelijk brengt 2022 ons veel goeds en kunnen we alle negativiteit die momenteel in de wereld gaande is, in 2021 achterlaten.
Maak er samen een mooi (culinair) feestje van! Lekker eten smaakt ten slotte een stuk beter in goed gezelschap ;) Ik wens je alvast een heel goed uiteinde en tot in het nieuwe jaar!
Liefs,
Daniella
Ingrediënten voor 2 personen:
- 6 coquilles
- 6 (wok)garnalen
- 150 gram roomboter
- 2 plakjes Parmaham
- 20 salie blaadjes
- Knoflookpoeder
- Cayennepeper
- Peper en zout
Instructies:
- Bestrooi de zeevruchten met knoflookpoeder en cayennepeper en laat even intrekken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de Parmaham op.
- Ontdoe de salieblaadjes van de takjes.
- Bak de Parmaham in 10-15 minuten knapperig in de oven.
- Verhit een klein beetje roomboter in een koekenpan en bak de coquilles en garnalen op laag vuur.
- Haal de Parmaham uit de oven en laat even afkoelen.
- Verhit in een steelpannetje de roomboter op laag vuur.
- Voeg, als de boter gesmolten is, de salieblaadjes, een beetje peper en een snuf zout toe en roer door elkaar.
- Schenk de salie-botersaus over de zeevruchten.
- Verkruimel ten slotte de Parmaham eroverheen en serveer.
Reactie schrijven