Couscous met aubergine, abrikozen en lamskoteletten


Let op! Voor dit recept heb je geen tajine nodig :) 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram couscous
  • 1 aubergine
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 4-6 kleine lamskoteletten
  • 1 groente bouillonblokje
  • Peper en zout
  • Knoflookpoeder
  • Olijfolie

Instructies:

- Snijd de aubergine in blokjes.

- Verhit een scheutje olijfolie in een wok- of hapjespan en bak de aubergine. Breng op smaak met wat peper en zout.

- Kook de couscous met een bouillonblokje.

 Ik kook het water in de waterkoker, en zet de gewenste hoeveelheid couscous, met een bouillonblokje, klaar in een kom. Zodra het water gekookt is, giet ik het water erbij, zodat de couscous net onder water komt te staan. Laat even staan met een bord erop. Je zult na een aantal minuten zien dat de couscous al het water heeft opgenomen. Niet teveel water gebruiken, want dan blijft de couscous nat! Roer met een vork even goed door elkaar.

- Bestrooi de lamskoteletten met wat peper, zout en knoflookpoeder.

- Verhit in een koekenpan een flinke scheut olijfolie en bak de lamskoteletten gaar.

- Voeg de couscous aan de gebakken aubergine toe en vervolgens de granaatappelpitjes, abrikozen en munt. 

- Roer het geheel goed door elkaar en laat nog 3 minuutjes pruttelen op laag vuur.

- Serveer de couscous met de lamskoteletten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0