Couscous is een Noord-Afrikaans gerecht en kent vele smaken. Je kunt het combineren met veel verschillende ingrediënten. Het is heel makkelijk om te bereiden en snel klaar. En dat is wat wel graag willen, toch?
No worries, voor dit recept heb je geen tajine nodig. Maar het ziet er zo veel leuker uit, toch? Ik vind een tajine echt geweldig en ik zal in de toekomst ook een paar recepten met jullie delen die ik wél in een tajine bereid heb. In dit geval heb ik, eerlijk is eerlijk, de tajine alleen voor de foto gebruikt.
Wat mij zo aanspreekt aan de Marokkaanse keuken, is dat zij zoet en hartig op de juiste manier weten te combineren. Ik was vroeger altijd wat huiverig voor rozijnen of ander gedroogd fruit door mijn eten, maar inmiddels ben ik fan.
Vandaag deel ik een simpel en snel, vegetarisch couscous recept en het is echt een makkie! Dit kost je maximaal een kwartiertje. Ideaal toch, na een lange (werk)dag?
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 200 gram couscous, ongekookt
- 1 groente bouillonblokje
- 1 aubergine
- 100 gram granaatappelpitjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 80 gram blanke rozijnen
- verse munt, fijngehakt
Instructies:
- Snijd de aubergine in blokjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een hapjes/wokpan en bak de aubergine even mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de couscous met een bouillonblokje.
Ik kook het water in de waterkoker, en zet de gewenste hoeveelheid couscous, met een bouillonblokje, klaar in een kom. Zodra het water gekookt is, giet ik het water erbij, zodat de couscous net onder water komt te staan. Laat even staan met een bord erop. Je zult na een aantal minuten zien dat de couscous al het water heeft opgenomen. Niet teveel water gebruiken, want dan blijft de couscous nat! Roer met een vork even goed door elkaar.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
- Roer de blokjes aubergine door de couscous en maak af met de granaatappelpitjes, geroosterde pijnboompitten, rozijnen en fijngehakte munt.
Variatietip: Eet jij liever een stukje vlees bij je avondeten? Serveer dan met een kip- of lamsworstje.
Reactie schrijven