Couscous met courgette, tomaat en feta


Een paar couscous voordelen op een rijtje:

- Je hebt er geen pan voor nodig

- Je kunt er welke ingrediënten dan ook aan toevoegen

- Het is in maximaal een kwartiertje klaar

 

Couscous is een van mijn favorieten. Mede ook om de redenen hierboven, echter ook omdat ik het gewoon super lekker vind. Zowel de "gewone" couscous, als de parel couscous. Allebei top, als je het mij vraagt.

 

Ik houd er dan ook van om hier lekker mee te experimenteren. Meestal ontstaat er weer een "nieuw" couscous recept als ik de ingrediënten in mijn koelkast combineer. Dit zijn dus meestal geen vooraf geplande recepten, maar hoe dan ook lekker ;) 

Ik maak vaak vegetarische varianten, maar dan serveer ik er wel nog een apart vleesgerecht bij. In dit geval had ik er tajine met kip, tomaat en abrikozen (klik hier voor het recept) bij gemaakt. Maar je kunt het ook combineren met bijv. kip of lamsvlees. Of je houdt het gewoon lekker vega. Wat je ook kiest, het gaat hoe dan ook smaken!

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 150 gram couscous
  • 0,75 courgette
  • 10 cherrytomaatjes
  • 50 gram feta (blokjes)
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Optioneel: fijngesneden of gedroogde munt
  • Olijfolie

Instructies:

- Snijd de courgette in blokjes en de cherrytomaatjes in vieren (kwartjes).

- Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en roerbak de courgette.

- Kook de couscous met een bouillonblokje.

Ik kook het water in de waterkoker, en zet de gewenste hoeveelheid couscous, met een bouillonblokje, klaar in een kom. Zodra het water gekookt is, giet ik het water erbij, zodat de couscous net onder water komt te staan. Laat even staan met een bord erop. Je zult na een aantal minuten zien dat de couscous al het water heeft opgenomen. Niet teveel water gebruiken, want dan blijft de couscous nat! Roer met een vork even goed door elkaar.

- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. 

- Voeg de cherrytomaatjes aan de courgette toe en bak even kort mee. 

- Voeg vervolgens de couscous toe, roer alles goed door elkaar.

- Breng op smaak met peper en evt. zout (Let op: het bouillonblokje is ook zout!)

- Voeg ten slotte de pijnboompitten toe en laat alle ingrediënten nog 1-2 minuten garen op laag vuur. 

- Serveer je couscous met feta en munt.


Reactie schrijven

Commentaren: 0