Couscous met groente, gegrilde kipfilet en honing


Ingrediënten voor 2 personen:

Benodigdheden: Panini grill (of grillpan)

  • 150 gram couscous
  • 0,5 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 gele puntpaprika
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 2 kipfilets (a la minute)
  • Fetablokjes
  • 0,5 theelepel Kurkuma
  • 1 theelepel Ras el hanoût
  • 1 groente bouillonblokje
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Honing
  • Olijfolie

Instructies:

- Snijd de courgette in blokjes en de puntpaprika's in ringen.

- Kook de couscous met een bouillonblokje.

Ik kook het water in de waterkoker, en zet de gewenste hoeveelheid couscous, met een bouillonblokje, klaar in een kom. Zodra het water gekookt is, giet ik het water erbij, zodat de couscous net onder water komt te staan. Laat even staan met een bord erop. Je zult na een aantal minuten zien dat de couscous al het water heeft opgenomen. Niet teveel water gebruiken, want dan blijft de couscous nat! Roer met een vork even goed door elkaar.

- Verhit een scheut olijfolie in een wok of hapjespan en bak de courgette en puntpaprika's. 

- Breng op smaak met een beetje peper en zout.

- Smeer de kipfilet in met knoflookpoeder en Ras el Hanoût. Besprenkel met wat olijfolie en laat even intrekken.

- Doe de couscous in de pan erbij en voeg de Kurkuma en Ras el Hanoût toe. Schep alles goed door elkaar en zet op laag vuur.

- Smeer de kipfilet in met honing en leg op de panini grill. Grill de kipfilet totdat deze gaar is en mooie grillstrepen heeft.

- Voeg ondertussen de gedroogde abrikozen en fetablokjes toe aan de couscous. Meng goed door elkaar.

- Serveer de couscous met de gegrilde kipfilet.

Reactie schrijven

Commentaren: 0