Ingrediënten voor 2-3 personen:
- 150 gram couscous
- 250 gram kipshoarma
- 1 aubergine
- 100 gram babyspinazie
- 3-4 eetlepels granaatappelpitjes
- 1 theelepel komijn
- 0,5 theelepel kaneel
- 1 groente bouillonblokje
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies:
- Snijd de aubergine in blokjes.
- Kook de couscous met een bouillonblokje.
Ik kook het water in de waterkoker, en zet de gewenste hoeveelheid couscous, met een bouillonblokje, klaar in een kom. Zodra het water gekookt is, giet ik het water erbij, zodat de couscous net onder water komt te staan. Laat even staan met een bord erop. Je zult na een aantal minuten zien dat de couscous al het water heeft opgenomen. Niet teveel water gebruiken, want dan blijft de couscous nat! Roer met een vork even goed door elkaar.
- Verhit een scheut olijfolie in een wok- of hapjespan en bak de kipshoarma reepjes.
- Voeg de aubergine en babyspinazie toe en bak deze mee. Breng op smaak met wat peper.
- Voeg de couscous toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Breng de couscous op smaak met komijn en kaneel. Voeg optioneel nog wat peper en zout toe.
- Roer ten slotte de granaatappelpitjes er doorheen en de couscous is klaar om te serveren.
Reactie schrijven