· 

Couscous salade


Deze heerlijke, vegetarische couscous salade staat binnen een handomdraai op tafel, kun je in één pan bereiden en kun je zowel koud, als warm serveren. Past dus perfect bij de snel en simpel formule. Heerlijk als avondmaaltijd, als bijgerecht bij de bbq of als lunch de dag erna.

  

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 150 gram couscous
  • 1 courgette
  • 10 cherrytomaatjes
  • 100 gram babyspinazie
  • 50 gram Halloumi
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 eetlepels ongezouten pistache nootjes
  • Takje verse munt
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Wat is Halloumi? 

Halloumi, ook wel bekend onder de naam "grillkaas", is een traditionele, ongerijpte kaas afkomstig uit Cyprus en wordt gemaakt van geiten- en schapenmelk. De kaas heeft een bijzondere eigenschap: hij laat zich bakken en/of grillen zonder te smelten en de zoute smaak heeft iets weg van feta. 

Instructies:

- Snijd de courgette en Halloumi in kleine blokjes (dobbelsteentjes), de cherrytomaatjes in vieren en hak de verse munt fijn. 

- Kook de couscous met een bouillonblokje.

Ik kook het water in de waterkoker, en zet de gewenste hoeveelheid couscous, met een bouillonblokje, klaar in een kom. Zodra het water gekookt is, giet ik het water erbij, zodat de couscous net onder water komt te staan. Laat even staan met een bord erop. Je zult na een aantal minuten zien dat de couscous al het water heeft opgenomen. Niet teveel water gebruiken, want dan blijft de couscous nat! Roer met een vork even goed door elkaar.

- Verhit een scheut olijfolie in een wok- of hapjespan en bak de courgette. 

- Voeg de babyspinazie toe en bak mee totdat deze geslonken is.

- Breng op smaak met peper en zout.

- Voeg de couscous toe en roer het geheel goed door elkaar. 

- Voeg indien nodig nog wat extra peper en zout toe (wellicht is dit niet nodig i.v.m. de zoute smaak van het bouillonblokje).

- Voeg de cherrytomaatjes, Halloumi en verse munt toe en roer goed door elkaar. Laat alles nog 2 minuutjes pruttelen. 

- Voeg ten slotte de pistache nootjes toe, roer door de couscous en laat afkoelen. 

- Je salade is klaar om te serveren (warm serveren is ook mogelijk).

Reactie schrijven

Commentaren: 0