· 

Dakgangjeong (Koreaanse krokante kip)


 

Dakgangjeong 닥강정

Een heerlijke Koreaanse krokante kip. Serveer dit lekkere gerecht met witte rijst en groene groente, bijvoorbeeld broccoli of Paksoi. En vergeet de lekkere zoetzure saus niet. Die kun je eventueel kant-en-klaar kopen, maar dat is wel minder lekker natuurlijk ;)

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gram kipdijfilet
  • 1 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • Maizena
  • Zonnebloemolie

 

Ingrediënten voor de saus (optioneel):

  • 2 eetlepels (zoute) sojasaus
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn)
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1,5 cm verse gember
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels honing
  • 1 theelepel chili vlokken

* Instructies (saus):

- Rasp de verse gember en de knoflook, of snijd fijn.

- Meng alle ingrediënten in een steelpan en verwarm op laag vuur totdat het mengsel langzaam begint te koken.

- Zet het vuur indien mogelijk lager en laat een aantal minuten pruttelen.

- Zet uit en verwarm de saus nog even kort voor het serveren.

Instructies (kip):

- Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes.

- Rasp de verse gember en het teentje knoflook. 

- Voeg de Maizena toe aan de kip, evenals de geraspte gember en knoflook.

- Meng het geheel goed door elkaar en laat de kip vervolgens even staan.

- Bereid de saus*

- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot deze goudbruin kleuren.

- Verhit een flinke laag (+/- 3 cm) zonnebloemolie in een wok of hapjespan.

- Bak de kip in meerdere keren goudbruin in de zonnebloemolie. Er ontstaat een krokant laagje om de kip.

- Snijd ondertussen een bosui in kleine ringetjes.

- Serveer de krokante kipstukjes met bosui, sesamzaadjes en (zelfgemaakte of kant-en-klare) saus.


Reactie schrijven

Commentaren: 0