· 

de Oesterij


Al meer dan een jaar verlangde ik enorm naar mijn voeten in het zand, het geruis van de zee en zelfs het zout in mijn haar. Wat waren we toch beperkt het afgelopen jaar. Vakanties waren amper mogelijk en toen ging ook de horeca dicht. Ik vind het erg leuk om jullie te inspireren, maar ik geniet er ook van als ik zelf culinair verwend word. Uiteten gaan en nieuwe culinaire ervaringen op doen zijn mijn favoriete (sociale) bezigheden.

We hebben er even op moeten wachten, maar het wachten wordt beloond. Eindelijk zijn er weer zomerse temperaturen en zijn de maatregelen versoepeld. We mogen weer op pad! Dus ik vertrok op een vroege zondagmorgen vanuit zuid-Limburg naar Zeeland en maakte kennis met de Oesterij in Yerseke. 

De Oesterij is een kwekerij, maar tevens ook een proeverij. In de winkel kun je de leukste spullen kopen; van mosselpannetjes tot kookboeken en in het informatiecentrum (lees: mini museum) leer je stap voor stap hoe het familiebedrijf is ontstaan, hoe de oester- en mosselkweek verloopt en hoe het bedrijf is uitgegroeid tot een succesvolle leverancier van schaal- en schelpdieren wereldwijd. Internationale sterrenchefs staan in de rij voor de Dutch Imperial oester van de Oesterij. Je kunt ook een rondleiding boeken. 

De proeverij bestaat uit een super gezellig terras bestaande uit picknicktafels met een uitzicht over de oesterputten van de kwekerij, waar je heerlijk kunt genieten van de lekkerste schaal- en schelpdieren uit de Oosterschelde.

Wil je geen proeverij, maar ben je toch benieuwd naar deze bijzondere oesters? Geen probleem! Bij de winkel kun je de vers gekweekte oesters en mosselen (seizoensgebonden) kopen om vervolgens mee naar huis te nemen.

Ik wilde natuurlijk de full experience, dus ik bestelde een fruits de mer plateau, bestaande uit: crevettes, alikruiken, oesters, wulken, mosselen, krabscharen, langoustines en Oosterschelde kreeft. Uiteraard mochten de gegratineerde oesters niet ontbreken. Heaven on a plate! Ik kan het iedere visliefhebber aanbevelen. 

De Oesterij is een zeer toegankelijke, laagdrempelige plek waar je regelmatig in de rij staat om te proeven, want reserveren is niet mogelijk. Het vriendelijke personeel geeft je het gevoel dat je welkom bent. Dus mocht je in de buurt zijn, aarzel dan niet en ga in die rij staan! Ik heb er geen moment spijt van gehad en rijd er met alle liefde nog eens naar toe.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
  • #1

    Ingrid (zondag, 25 juli 2021 11:46)

    Wat een leuke recensie! Zeker aan te bevelen...vooral met goed gezelschap...

  • #2

    John (zondag, 25 juli 2021 12:17)

    Weer fantastisch leuk geschreven. Ik ben zelf geen liefhebber van mosselen en oesters, maar ik zou er zo zin in krijgen! �

  • #3

    Steef (zondag, 25 juli 2021 12:49)

    Super nice!! Wanneer gaan we hier samen eten? :-)

  • #4

    Joyce (zondag, 25 juli 2021 19:27)

    Super leuk idee en heel mooi geschreven. Ik ga graag met je culinaire ideeën opdoen ��