Ingrediënten voor 2 personen:
Benodigdheden: grillpan + broodrooster (optioneel)
- 8 mini folded flatbread
- 300 gram biefstuk(puntjes)
- 1 eetlepel uienpoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 0,5 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- Peper en zout
- 0,5 courgette
- 1 gele paprika
- Veldsla
- Olijfolie
- Optioneel: Sriracha mayo of Tahini saus
Instructies:
- Snijd de biefstuk in kleine blokjes.
- Meng alle poeder-ingrediënten voor de marinade in een kom door elkaar, breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de biefstukblokjes en 2 eetlepels olijfolie toe. Laat even staan zodat het kan intrekken.
- Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika in reepjes.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in de (grill)pan en grill de courgette. Zet deze vervolgens even weg en grill de paprika.
- Bak de biefstuk op middelhoog vuur tot de gewenste gaarheid.
- Rooster de flatbreads in de broodrooster (of volgens overige instructies op de verpakking).
- Beleg de broodjes met een struikje veldsla, een paar plakjes courgette, biefblokjes en wat gegrilde paprika.
- Serveer, indien gewenst, met Sriracha mayo of Tahini saus.
Reactie schrijven