Gevulde paprika met chili con carne

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 gele paprika's
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes 
  • 1 klein blikje mais
  • 200 gram kidneybonen
  • Cayennepeper
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas
  • Olijfolie

Instructies:

- Snijd de ui en knoflook fijn of gebruik AH Wokgemak

- Verhit een scheut olijfolie in een wok- of hapjespan en fruit de ui en knoflook. 

- Voeg het gehakt en de cayennepeper toe en bak het gehakt rul.

- Laat de mais en kidneybonen uitlekken.

- Verwarm de oven voor op 180 graden.

- Voeg als het gehakt gaar is, de tomatenblokjes, kidneybonen en mais toe en laat dit 10 minuten pruttelen. 

- Breng op smaak met peper en zout.

- Snijd de bovenkant van de paprika eraf en bewaar deze.

- Ontdoe de binnenkant van pitjes, hol de paprika uit.

- Vul de paprika met de reeds gemaakte chili con carne, bestrooi bovenop met wat geraspte kaas, zet de "deksel" van de paprika er bovenop en bak in 10-15 min in de oven. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0