Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 gele paprika's
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 klein blikje mais
- 200 gram kidneybonen
- Cayennepeper
- Peper en zout
- Geraspte kaas
- Olijfolie
Instructies:
- Snijd de ui en knoflook fijn of gebruik AH Wokgemak
- Verhit een scheut olijfolie in een wok- of hapjespan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt en de cayennepeper toe en bak het gehakt rul.
- Laat de mais en kidneybonen uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg als het gehakt gaar is, de tomatenblokjes, kidneybonen en mais toe en laat dit 10 minuten pruttelen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de bovenkant van de paprika eraf en bewaar deze.
- Ontdoe de binnenkant van pitjes, hol de paprika uit.
- Vul de paprika met de reeds gemaakte chili con carne, bestrooi bovenop met wat geraspte kaas, zet de "deksel" van de paprika er bovenop en bak in 10-15 min in de oven.
Reactie schrijven