Een gevulde (punt)paprika doet het goed als borrelhap, maar ook als avondmaaltijd kan dit (voor de kleinere eter of de back on track-er) voldoende zijn. Het is makkelijk, snel klaar, ziet er vaak feestelijk uit én het is nog lekker ook ;) Ben je een wat grotere eter, dan kun je het bijvoorbeeld combineren met brood.
Ingrediënten voor 2 personen:
Benodigdheden: ovenschaal
- 2 zoete puntpaprika's
- 1 blikje tonijn in water
- 2-3 eetlepels sweetpepper roomkaas
- 10 zoete cherrytomaatjes
- 1 sjalot
- Peper en zout
- Geraspte kaas
- Olijfolie
Instructies:
- Snijd de puntpaprika's doormidden en ontdoe ze van zaadjes.
- Snipper de sjalot en snijd de cherrytomaatjes in kwartjes.
- Roer de tonijn en de cream cheese goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de tomaat kwartjes en gesnipperde sjalot toe.
- Roer nogmaals alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.
- Vul de paprika helften met het tonijnmengsel.
- Bestrooi de gevulde puntpaprika's met geraspte kaas en besprenkel met olijfolie.
- Bak de paprika's in 15 minuten.
Reactie schrijven