· 

Gevulde puntpaprika met tonijn en tomaat


Een gevulde (punt)paprika doet het goed als borrelhap, maar ook als avondmaaltijd kan dit (voor de kleinere eter of de back on track-er) voldoende zijn. Het is makkelijk, snel klaar, ziet er vaak feestelijk uit én het is nog lekker ook ;) Ben je een wat grotere eter, dan kun je het bijvoorbeeld combineren met brood. 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

Benodigdheden: ovenschaal

  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 blikje tonijn in water
  • 2-3 eetlepels sweetpepper roomkaas
  • 10 zoete cherrytomaatjes 
  • 1 sjalot
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas
  • Olijfolie

Instructies:

- Snijd de puntpaprika's doormidden en ontdoe ze van zaadjes.

- Snipper de sjalot en snijd de cherrytomaatjes in kwartjes.

- Roer de tonijn en de cream cheese goed door elkaar.

- Voeg vervolgens de tomaat kwartjes en gesnipperde sjalot toe.

- Roer nogmaals alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

- Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.

- Vul de paprika helften met het tonijnmengsel.

- Bestrooi de gevulde puntpaprika's met geraspte kaas en besprenkel met olijfolie.

- Bak de paprika's in 15 minuten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0