Gnocchi met pangasiusfilet, citroen en ricotta


Gnocchi is een Italiaanse pastasoort gemaakt van aardappel. Het heeft qua structuur iets weg van de Duitse knödel, het is alleen een stuk kleiner. Gnocchi (afkomstig van het woord gnoccho), betekent letterlijk "klont"'. En dat is het ook wel een beetje. Het is erg machtig en je moet ervan houden. 

 

Zo veelzijdig als ik ben als het op eten aan komt, heb ik pas sinds kort kennis gemaakt met gnocchi. Ik kende het wel, maar wist niet zo goed of ik er fan van zou zijn. Ik hoorde om mij heen ook veel wisselende geluiden, dus ik stelde het steeds uit. Het leek me gewoon niet zo lekker. 

 

Toch bleef ik nieuwsgierig naar deze "aardappelpasta" en kreeg ik de tip dat je gnocchi ook kunt bakken i.p.v. koken. Hierdoor worden ze wat minder melig en een beetje knapperig. Daar had ik wel oren naar, dus ik ging er toch mee aan de slag. En ik moet zeggen, erg lekker! 

 

Machtig, maar lekker! En zelfs voor herhaling vatbaar ;) 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram verse gnocchi
  • 1 courgette
  • 1 pangasiusfilet (optioneel: met citroen-dille marinade)
  • 150 gram ricotta
  • 1 citroen
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies:

- Snijd de courgette in kleine dobbelsteentjes.

- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de courgette. Breng op smaak met peper en zout.

- Haal de courgette uit de pan en bak de gnocchi totdat deze langzaam goudbruin kleurt. 

- Verhit ondertussen in een (kleinere) koekenpan een scheut olijfolie en bak de vis gaar. 

- Doe de ricotta in een kom en snijd de citroen doormidden. Knijp het sap uit en meng met de ricotta.

- Voeg de courgette en het citroen-ricottamengsel toe aan de gnocchi. Roer goed door elkaar.

- Schep de gnocchi op een bord en verkruimel de vis en Parmezaanse kaas. Verdeel deze vervolgens over de gnocchi.


Reactie schrijven

Commentaren: 0