· 

Griekse salade


De welbekende, traditionele Griekse salade wordt in Griekenland ook wel dorpssalade genoemd en kan zowel als voor- of bijgerecht gegeten worden, maar soms ook als hoofdgerecht. In Nederland wordt de salade meestal vooraf of bij het hoofdgerecht geserveerd. 

 

De salade bevat geen sla, maar veel komkommer en tomaat. Dit zorgt ook voor een frisse smaak. Door de rode ui, feta en zwarte olijven krijgt de salade een bite, zonder dat deze smaken meteen overheersen. Door de eenvoud van zijn ingrediënten, komen de smaken in alle puurheid tot zijn recht.

 

Ingrediënten voor 1 salade: 

  • 1 komkommer
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 rode ui
  • 100 gram zwarte olijven (zonder pit)
  • 100 gram feta
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel oregano

Instructies:

- Schil de komkommer en snijd deze in partjes.

- Snijd de tomaten in vieren en de rode ui in halve ringen. 

- Doe de gesneden komkommer en tomaten in een grote kom en meng met 1 eetlepel olijfolie. 

- Voeg vervolgens de rode ui en zwarte olijven toe.

- Verkruimel de feta (of snijd deze in kleine blokjes) en voeg deze toe.

- Strooi de gedroogde oregano en schenk er 1-2 eetlepels olijfolie overheen. De salade is klaar om te serveren.

 

Lekker om te combineren met:

- Kritharaki

- Keftedes

- Bifteki (coming soon)

Reactie schrijven

Commentaren: 0