GELUKKIG NIEUWJAAR! HAPPY NEWYEAR! FELIZ AÑO! Allereerst natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar. Ik hoop dat 2022 in het teken mag staan van heel veel lichtpuntjes, geluksmomentjes en culinair genot.
De feestdagen zijn weer voorbij. De kerstversiering kan weer terug de kast in, de alcoholische versnaperingen maken weer plaats voor de gezondere vitamine drankjes en de weegschaal mag weer even een paar stappen terug. Toch is het zonde om reeds aangekochte producten te verspillen. "New year, new me" daar geloof ik niet zo in, maar we kunnen met z'n allen wel wat vaker stilstaan bij wat we allemaal hebben en dat wat meer waarderen en niet als vanzelfsprekend aannemen.
Aangezien 1 januari wat mij betreft nog steeds een feestdag is, mogen die goede voornemens best morgen pas in gaan. Dus heb je nog oliebollen over van gister en weet je niet wat je ermee moet doen? Maak er dan deze overheerlijke hartige hapjes van! De combinatie van zoet en hartig zal je aangenaam verrassen, zonde om weg te gooien dus!
Ingrediënten:
- (overgebleven) oliebollen
- Brie
- Uiencompote of uienchutney
- Walnoten
- Rucola
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de oliebollen.
- Besmeer de oliebollen met een dun laagje uiencompote- of chutney.
- Beleg de oliebollen vervolgens met 2 plakjes brie en verkruimel er wat walnoten eroverheen.
- Leg de reeds belegde oliebollen op het bakpapier en bak gedurende 10 minuten in de oven.
- Haal de oliebollen uit de oven als de brie gesmolten is en maak af met wat uiencompote en rucola.
Reactie schrijven