· 

Hoisin honey wings


Hoisin betekent "zeedieren" in het Kantonees, maar er komen geen zeevruchten in voor. Hoisinsaus is een zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode peper, suiker, zout en water. 

 

In de Chinese keuken komt Hoisinsaus best veel voor. De saus wordt meestal gebruikt om vleesgerechten op smaak te brengen en de smaak is heerlijk zoet, maar niet overheersend. Mits je niet teveel gebruikt ;) Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de saus zelf te maken, maar dat is teveel gedoe toch? Ik zelf heb een tijdje geleden een kant en klare fles Hoisinsaus aangeschaft en ik ben tevreden.

 

Deze zoete chicken wings zijn heerlijk te combineren met bijvoorbeeld witte rijst, maar zijn ook zeer geschikt voor bij de borrel.

 

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 500 gram kipvleugels
  • 2 teentjes knoflook of gebruik AH Wokgemak
  • 3 eetlepels Hoisin saus
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 theelepel Djahé (gember)
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • Zonnebloemolie

Instructies:

- Hak de knoflook fijn of gebruik AH Wokgemak.

- Meng de Hoisin saus, ketchup, ketjap, honing en gember in een kom en voeg de kippenvleugels toe. 

- Laat even staan zodat de marinade goed kan intrekken. 

- Verhit een laag zonnebloemolie in een wok- hapjes- of braadpan en zorg dat deze goed warm wordt.

- Bak de kippenvleugels gaar, op middelhoog vuur. Let op dat de vleugels niet verbranden!

- Bestrooi de vleugels ten slotte met sesamzaadjes en serveer met bijv. rijst, noodles of bij de borrel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0