· 

Hoisin kip met roerbakgroente


Hoisin betekent "zeedieren" in het Kantonees, maar er komen geen zeevruchten in voor. Hoisinsaus is een zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode peper, suiker, zout en water. 

 

In de Chinese keuken komt Hoisinsaus best veel voor. De saus wordt meestal gebruikt om vleesgerechten op smaak te brengen en de smaak is heerlijk zoet, maar niet overheersend. Mits je niet teveel gebruikt ;) Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de saus zelf te maken, maar dat is teveel gedoe toch? Ik zelf heb een tijdje geleden een kant en klare fles Hoisinsaus aangeschaft en ik ben tevreden.

 

Dit recept past perfect binnen de "snel en simpel" formule die ik zoveel mogelijk probeer te promoten. In principe kun je alle vlees, vis of vleesvervangers en groente die je maar wilt, roerbakken. De bereidingswijze blijft hetzelfde en de groente blijven heerlijk knapperig. 

 

Dus heb je wel zin in een gezonde maaltijd, maar geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit simpele "roerbakkie" perfect!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gram kipfilet
  • 1 (grote) broccoli
  • 150 gram Shiitake (= Chinese paddenstoel)
  • 150 gram mais uit blik
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Hoisinsaus
  • 1-2 eetlepel(s) honing
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Optioneel: 1 theelepel sesamolie
  • Optioneel: sesamzaadjes

Instructies:

- Snijd de kipfilet in blokjes, de broccoli in roosjes , de Shiitake in plakjes en snipper de sjalot. Hak de knoflook fijn of gebruik AH Wokgemak.

- Verhit een scheut olijfolie in een wok- of hapjespan.

- Fruit de sjalot en knoflook, kort tot glazig.

- Voeg de kipfilet toe en bak tot goudbruin.

- Voeg dan de broccoli en Shiitake toe en bak even mee.

- Breng op smaak met peper en zout.

- Als de kipfilet en de groente zo goed als gaar zijn, voeg dan de mais nog even toe.

- Voeg daarna de Hoisinsaus, honing en sesamolie toe. Laat nog 2-3 minuten op laag vuur meebakken. 

- Maak af met sesamzaadjes en serveer met noedels of rijst.


Reactie schrijven

Commentaren: 0