Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 zalmfilets (met huid)
- 1 grote paksoi of 2 Shanghai paksoi
- 150 gram shiitake
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels Hoisin saus
- 0,5 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel five spices
- 1 theelepel Djahé (gemalen gember)
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies:
- Maak de paksoi schoon en snijd de onderkant eraf waardoor er losse stengels ontstaan.
- Snijd de knoflook fijn of gebruik AH Wokgemak
- Maak een mengsel van een scheutje olijfolie en five spices.
- Smeer de zalmfilets met dit mengsel in en laat even staan.
- Verhit een scheut olijfolie in een wok- of hapjespan en fruit de helft van de fijngesneden knoflook.
- Voeg de shiitake toe en roerbak op hoog vuur.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grillpan (koekenpan kan ook) en grill (bak) de paksoi.
- Voeg de shiitake toe en breng op smaak met peper, zout, Djahé, overgebleven, fijngesneden knoflook en chilivlokken.
- Smeer de zalmfilets in met Hoisin saus en verhit een koekenpan zonder boter of olie.
- Bak de zalmfilets op middelhoog vuur, gaar.
- Verhit een kleine koekenpan zonder boter of olie en rooster de sesamzaadjes.
- Bestrooi de zalmfilets met de geroosterde sesamzaadjes en serveer met de gegrilde groente.
Reactie schrijven