· 

Hoisin zalm met paksoi en shiitake


Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 2 zalmfilets (met huid)
  • 1 grote paksoi of 2 Shanghai paksoi
  • 150 gram shiitake
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Hoisin saus
  • 0,5 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel five spices
  • 1 theelepel Djahé (gemalen gember)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie 

Instructies:

- Maak de paksoi schoon en snijd de onderkant eraf waardoor er losse stengels ontstaan.

- Snijd de knoflook fijn of gebruik AH Wokgemak

- Maak een mengsel van een scheutje olijfolie en five spices.

- Smeer de zalmfilets met dit mengsel in en laat even staan.

- Verhit een scheut olijfolie in een wok- of hapjespan en fruit de helft van de fijngesneden knoflook.

- Voeg de shiitake toe en roerbak op hoog vuur. 

- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grillpan (koekenpan kan ook) en grill (bak) de paksoi. 

- Voeg de shiitake toe en breng op smaak met peper, zout, Djahé, overgebleven, fijngesneden knoflook en chilivlokken.

- Smeer de zalmfilets in met Hoisin saus en verhit een koekenpan zonder boter of olie.

- Bak de zalmfilets op middelhoog vuur, gaar.

- Verhit een kleine koekenpan zonder boter of olie en rooster de sesamzaadjes.

- Bestrooi de zalmfilets met de geroosterde sesamzaadjes en serveer met de gegrilde groente.

Reactie schrijven

Commentaren: 0