Natuurlijk ben ik hartstikke trots op mijn roots! En bij ons thuis was het dan ook niet meer dan normaal om soep te serveren met rijst. Hierdoor had je altijd een goedgevulde maaltijd op tafel staan.
Erwtensoep is natuurlijk al een maaltijdsoep op zich, maar het kan altijd beter ;) Daarom raad ik iedereen aan om deze variant eens te proberen!
Indische erwtensoep maak je gewoon net zoals Nederlandse erwtensoep. Dus mijn advies is om bij de supermarkt een erwtensoep verspakket te kopen, deze te maken volgens de instructies op de verpakking en dan op Indonesische wijze te serveren. Hoe je dat doet? Die instructies vind je hieronder:
Ingrediënten & benodigdheden:
- 1 erwtensoep verspakket
- 1 rookworst
- 75 gram rijst per persoon
- Ketjap manis
- Sambal badjak
- Gebakken uitjes
- 1 zak Rempèjek (pindakoeken)
Instructies:
- Bereid de erwtensoep zoals je gewend bent, of volgens de instructies op de verpakking van het verspakket.
- Voeg de rookworst toe aan de soep of serveer deze apart.
- Doe de gewenste hoeveelheid rijst in een ruime pan of in de rijststomer.
- Voeg water toe, totdat de rijst ongeveer 1 cm "onder water" staat, of zoals de Indo's zeggen: een vingerkootje ;)
- Breng de rijst aan de kook op een laag vuur in een pan en roer regelmatig door of kook de rijst in de rijststomer zoals je gewend bent totdat deze gaar en bijna droog is.
- Schep de gekookte rijst in een diep bord en schep de erwtensoep er overheen.
- Verdeel vervolgens wat ketjap manis, een kleine lepel sambal badjak en een eetlepel gebakken uitjes over de erwtensoep.
- Serveer de Indische erwtensoep met Rempèjek.
Selamat makan! (Eet smakelijk)
Reactie schrijven