Na twee weken in Mediterraanse landen doorgebracht te hebben, had ik eenmaal thuis enorme zin in Indisch eten. En dan vooral zin in rijst. Ik had zo'n zin in rijst! Maar de werkweek stond weer voor de deur en Indisch koken kost nu eenmaal iets meer tijd normaal gesproken. Uiteraard zou ik mezelf niet zijn als ik niet op zoek zou gaan naar "snelle en simpele" varianten. En zo ontstond deze bowl.
Voor de kipdijfilet gebruikte ik mijn eerdere recept van Babi ketjap (de link vind je hieronder). Je gebruikt natuurlijk ander vlees, maar de bereidingswijze is verder precies hetzelfde. Ik combineerde het met jasmijnrijst en zoetzure komkommer, ook die instructies vind je hieronder.
Deze bowl staat snel op tafel en is simpel om te bereiden, maar het is zeker een goedgevulde maaltijd. En ik kan je vertellen, het heeft me na de vakantie eens zo goed gesmaakt!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150-200 gram (jasmijn)rijst
- 300 gram kipdijfilet (zie het recept voor Babi ketjap)
- 1 komkommer
- 100 ml azijn
- 3-4 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel chili flakes
- Zonnebloemolie
- Cassave kroepoek
Instructies voor zoetzure komkommer:
- Rasp de komkommer (met een rasp of kaasschaaf) in dunne plakjes.
- Meng de azijn, suiker en chili flakes in een kommetje goed door elkaar totdat de suiker opgelost is.
- Giet dit over de schijfjes komkommer en laat even staan zodat dit goed kan intrekken.
- Proef en breng zo nodig nog op smaak met suiker en/of azijn.
Overige instructies:
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Bereid de kipdijfilet zoals beschreven staat in het recept voor Babi ketjap.
Serveer alle klaargemaakte ingrediënten in een kom (bowl) en maak af met Cassave kroepoek.
Reactie schrijven
Daph & Daan (zondag, 12 september 2021 18:41)
Kip was echt heerlijk mals, lekker combi met rijst en komkommer. Dit is echt een blijvertje! Dank voor de inspiratie!