Zijn we niet stiekem allemaal dol op fastfood? Burgers, frites en zo min mogelijk groente. Op zich houd ik echt van heel gezond eten, maar zo op z'n tijd heb ik echt zin in een burger met frites. Nou bestaan er natuurlijk wel oneindig veel varianten en je kunt het zo gek niet bedenken, of er bestaat wel een soort burger van.
Toch heb ik niet altijd zin in een hamburger met alle toeters en bellen, soms wil ik iets subtieler, iets "gezonder". Begrijp me niet verkeerd, dit is geen dieet verantwoord maaltje, maar als ik aan een hamburger denk, zie ik een rundvleesburger voor me waar de kaas en ketchup vanaf druipt. Heerlijk, btw. Maar daar moet ik wel echt zin in hebben.
Deze kabeljauwburger is net even anders. Naar mijn idee iets subtieler, iets gezonder ;) Ik maakte een heerlijk spread van Philadelphia (light) en Chipotle en serveerde de burger met Coleslaw en zoete aardappel frites.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 (afbak)broodjes
- 2 kabeljauwburgers
- 2 plakjes Cheddar
- 8 schijfjes augurk
- 2-3 eetlepels Philadelphia (light)
- 1 eetlepel Chipotle (Let op: is pittig!)
- 250 gram Coleslaw
- 1/2 zak zoete aardappel frites (uit de vriezer)
- Boter of (olijf)olie
Instructies:
- Verwarm de oven voor om de broodjes af te bakken (volg de instructies op de verpakking).
- Meng de Philadelphia (light) en Chipotle in een kom tot een glad mengsel. Mocht je de smaak van Chipotle te pittig vinden, "verdun" dan met Philadelphia. Laat vervolgens even staan.
- Verhit wat boter of (olijf)olie in de pan en bak, op niet al te hoog vuur, de kabeljauwburgers tot deze goudbruin kleuren.
- Bak ondertussen de frites in een frituurpan, oven of airfryer.
- Als de kabeljauwburgers en broodjes klaar zijn, maak je de broodjes: Snijdt de broodjes open en besmeer allebei de helften van het broodje met de spread. Bouw vanuit daar je burger verder op en maak af met een paar schijfjes augurk.
- Serveer met bijvoorbeeld Coleslaw en zoete aardappel frites.
Reactie schrijven