Het is eventjes stil geweest, maar we hebben allemaal een vakantie nodig om vervolgens weer aan te kunnen staan. Ik ben de afgelopen weken in Italië en Griekenland geweest, maar daarover later meer in de rubriek: Mijn culinaire ervaringen.
Ik heb, dankzij mijn familie, het voorrecht om kennis te maken met niet-toeristisch Griekenland, dus ik verbleef in een klein, rustig kustplaatsje op het vaste land. De mensen zijn echt super lief en aan het Mediterraanse klimaat zou ik wel kunnen wennen. Tijdens mijn verblijf was er een hittegolf gaande en waren we omringd door bosbranden. Dat gaf soms een ietwat onprettig gevoel, maar ondanks dat, heb ik optimaal genoten. Ook van het eten natuurlijk!
Ik verwende mezelf dagelijks met de lekkerste vers gevangen vis, de traditionele Griekse ijskoffies en de heerlijke koude Griekse biertjes. Dus om deze vibe nog eventjes te behouden, deel ik vandaag een Grieks recept met jullie: Keftedes (Griekse gehaktballetjes).
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram half om half gehakt
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook of gebruik AH Wokgemak
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel peterselie
- 1 eetlepel munt
- 1 ei
- Paneermeel
- Peper en zout
- Olijfolie of boter
Variatietip: Ook lekker om te maken met kipgehakt.
Instructies:
- Snijd de sjalotten en knoflook fijn.
- Meng alle ingrediënten, behalve de olie of boter, goed door elkaar.
- Rol niet te grote balletjes en zorg voor "vaste" gehaktballetjes door wat extra paneermeel toe te voegen.
- Laat vervolgens even staan zodat de ingrediënten goed kunnen intrekken.
- Verhit olie of boter in een koekenpan en bak de balletjes goudbruin. Keer regelmatig om totdat de balletjes goudbruin zijn. Herhaal dit totdat alle balletjes gebakken zijn.
- Serveer bijvoorbeeld met Griekse pasta, Tzatziki en/of pitabrood.
Reactie schrijven