Dit is een heerlijk, exotisch gerecht dat binnen no time op tafel staat. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het Chimichurri kruidenmengsel en de mango chutney zelf te maken, maar als we het hebben over de categorie snel en simpel, zou ik de instructies hieronder volgen ;) Mocht je nou tijd over hebben en het toch zelf willen maken, stuur me dan even een berichtje voor de ingrediënten en instructies.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 100-150 gram Jasmijn of Pandan rijst
- 300 gram kipfilethaasjes
- 200 gram haricot verts
- 2-3 eetlepels Chimichurri kruiden
- 200ml kokosmelk
- Mango chutney
- Boter of zonnebloem/olijfolie
Instructies:
- Meng de Chimichurri kruiden met 1-2 eetlepels olie in een kommetje en smeer de kipfilethaasjes hiermee in. Laat even staan.
- Doe de gewenste hoeveelheid rijst in een ruime pan of in de rijststomer.
- Voeg de kokosmelk toe, totdat de rijst ongeveer 1 cm "onder water" staat, of zoals de Indo's zeggen: een vingerkootje ;)
- Kook de rijst gaar volgens de instructie op de verpakking.
- Breng in een andere pan een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de haricot verts hierin gaar.
- Bak de kipfilethaasjes in een koekenpan goudbruin.
- Giet de haricot verts af en serveer met de kokosrijst, gebakken kip en mango chutney.
Reactie schrijven