· 

Mais-courgette koekjes met yoghurt dip


Ingrediënten voor 8 koekjes:

  • 1 courgette
  • 1 klein blikje mais
  • 70 gram zelfrijzend bakmeel
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 60ml melk
  • 1 ei
  • Zout

Instructies:

Benodigdheden: rasp + staafmixer

- Rasp de courgette en pureer de mais grof.

- Breng om smaak met de smaakmakers: knoflookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en zout (naar eigen behoefte).

- Voeg de melk en het ei toe en meng goed door elkaar.

- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng nogmaals goed door elkaar totdat er een stevig mengsel ontstaat.

- Verhit een laag olie (bijv. olijf- of kokosolie) in een koekenpan.

- Schep met een grote lepel het mengsel in de pan en maak verschillende "hoopjes". Zorg dat ze niet tegen elkaar komen!

- Bak de koekjes op laag vuur goudbruin aan beide kanten. 

- Serveer met de frisse yoghurt dip.

 Ingrediënten voor de yoghurt dip:

  • 100ml Griekse yoghurt
  • Verse bieslook
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout

Instructies (yoghurt dip):

- Knip de bieslook in kleine stukjes. Snijden mag natuurlijk ook, maar knippen gaat veel sneller ;) 

- Doe de yoghurt in een kom en breng op smaak met de gewenste hoeveelheid knoflookpoeder, peper en zout.

- Meng de vers geknipte bieslook door de yoghurt en serveer deze overheerlijke dip samen met de mais-courgette koekjes.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Yvonne Lexis (donderdag, 27 januari 2022 17:19)

    Hallo Daniella, de smaak van de courgettekoekjes was prima, maar ze vielen helemaal uit elkaar, dat was jammer. Nog wat extra olie en wat extra meel erbij gedaan, maar ze werden niet echt gebonden. Wat kan ik de volgende keer anders doen?
    Grtjs Yvonne