Al meer dan een jaar zit ons land in lockdown. En ik verlang steeds meer naar een vakantie in het buitenland. Ik ga normaal gesproken regelmatig op vakantie, van een stedentrip tot aan een verre reis, maar op dit moment ben ik tevreden met alles. Als ik maar weer op vakantie naar het buitenland kan!
Ik zie mezelf al langs de mooie Mediterraanse kustlijn wandelen, door de branding met mijn voeten in het zand. Ik droom van het warme klimaat en de mooie omgeving, van de gastvrijheid en het heerlijke eten. Dat laatste probeer ik zo nu en dan een beetje naar Nederland te halen.
Ik als visliefhebber, ben tijdens mijn verblijven in het buitenland, altijd op zoek naar verse vis. Op de een of andere manier smaakt het daar toch altijd net even iets beter. Helaas kunnen we hier op dit moment alleen maar van dromen, dus als ik niet naar de zee kan, dan haal ik de zee in huis.
Dit is een snel en simpel pasta recept met kabeljauw en garnalen in een overheerlijke Mediterraanse tomatensaus!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram spaghetti, ongekookt
- 150 gram kabeljauwhaas
- 100 gram garnalen
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 gram babyspinazie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1-2 eetlepel(s) kappertjes
- 1 schepje (bruine) suiker
- Peper, zout en oregano
- Olijfolie
Instructies:
- Kook de spaghetti al dente (beetgaar), met een scheutje olijfolie.
- Snipper de rode ui en hak de knoflook of gebruik AH Wokgemak.
- Verhit een scheut olijfolie in de pak en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat eventjes pruttelen.
- Voeg vervolgens de babyspinazie toe en bak deze mee totdat deze volledig geslonken is.
- Leg de kabeljauwhaas, aan een stuk, in de saus en doe de deksel op de pan. Laat de vis garen.
- Trek vervolgens het stuk vis uit elkaar met een vork zodat er flakes ontstaan in de saus.
- Breng de saus op smaak met de suiker, peper, zout en oregano.
- Voeg als de spaghetti zo goed als gaar is, de garnalen en kappertjes aan de saus toe en laat deze nog 2 minuutjes meebakken.
- Serveer de spaghetti met de saus erbovenop.
Reactie schrijven
Frederik de BAKKER (donderdag, 22 april 2021 14:12)
Ik vond het geweldig lekker Le Boulanger. Dit moesten we maar eens vaker maken.
Bedankt voor het lekkere eten.
Le Boulanger sr.
Chantal Wardenaar (maandag, 03 mei 2021 19:00)
Erg lekker en makkelijk om te maken. Zeker het proberen waard.
Wij hebben er weer een favoriet gerecht bij �