Mexicaanse macaroni ovenschotel


Ingrediënten voor 4 personen:

Benodigdheden: ovenschaal

  • 250 gram macaroni tricolori
  • 300 gram (mager) rundergehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 courgette
  • 1 klein blikje mais
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 2-3 teentjes knoflook of gebruik AH Wokgemak
  • 1 zakje geraspte Tex-mex kaas
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Zout
  • Olijfolie

Instructies:

- Kook de macaroni al dente (beetgaar), met een scheutje olijfolie. Giet af en laat even staan.

- Snijd de ui en knoflook fijn en de courgette in kleine blokjes. 

- Verhit een scheut olijfolie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook. 

- Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar, bak totdat het gehakt goudbruin kleurt.

- Voeg de courgetteblokjes en bak deze even mee.

- Voeg de gepelde tomaten en Provençaalse kruiden toe en breng op smaak met een theelepel Cayennepeper en een snuf zout. Laat vervolgens 10 minuten, op laag vuur, pruttelen.

- Voeg in de laatste minuut de mais toe en laat deze ook nog even een minuutje meebakken in het geheel.

- Verwarm de oven voor op 180 graden. 

- Voeg de gekookte macaroni toe aan de saus en roer alles goed door elkaar tot een geheel. 

- Schep het totale mengsel in een grote ovenschaal en bestrooi met een ruime hoeveelheid geraspte kaas.

- Zet de schaal in de oven voor 15 minuten, totdat de kaas overbakken is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0