Ingrediënten voor 4 personen:
Benodigdheden: ovenschaal
- 250 gram macaroni tricolori
- 300 gram (mager) rundergehakt
- 70 gram tomatenpuree
- 1 courgette
- 1 klein blikje mais
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 ui
- 2-3 teentjes knoflook of gebruik AH Wokgemak
- 1 zakje geraspte Tex-mex kaas
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 1 theelepel cayennepeper
- Zout
- Olijfolie
Instructies:
- Kook de macaroni al dente (beetgaar), met een scheutje olijfolie. Giet af en laat even staan.
- Snijd de ui en knoflook fijn en de courgette in kleine blokjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar, bak totdat het gehakt goudbruin kleurt.
- Voeg de courgetteblokjes en bak deze even mee.
- Voeg de gepelde tomaten en Provençaalse kruiden toe en breng op smaak met een theelepel Cayennepeper en een snuf zout. Laat vervolgens 10 minuten, op laag vuur, pruttelen.
- Voeg in de laatste minuut de mais toe en laat deze ook nog even een minuutje meebakken in het geheel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg de gekookte macaroni toe aan de saus en roer alles goed door elkaar tot een geheel.
- Schep het totale mengsel in een grote ovenschaal en bestrooi met een ruime hoeveelheid geraspte kaas.
- Zet de schaal in de oven voor 15 minuten, totdat de kaas overbakken is.
Reactie schrijven