Een broodje shoarma smaakt het beste na een avondje stappen, maar dat wil niet zeggen dat je dit heerlijke broodje alleen om 4 uur 's nachts kunt eten.
Dit is het perfecte maaltje als je niet veel tijd hebt, maar toch iets anders op tafel wilt zetten dan het standaard pita broodje met shoarma en knoflooksaus. Ik maakte dit lekkere broodje met Harissa mayonaise.
Maar wat is dat eigenlijk?
Harissa is een rode, hete saus en bestaat uit verschillende specerijen. Het heeft wat weg van sambal, maar toch is de smaak totaal anders. Het wordt voornamelijk in Noord-Afrikaanse landen gebruikt bij het bereiden van bepaalde gerechten, maar je kunt er ook een sausje van maken voor bij je broodje shoarma bijvoorbeeld.
Ingrediënten voor 4 broodjes:
- 4 mini naanbroodjes of Libanees flatbread
- 400 gram kipshoarma
- Handjevol bladspinazie (genoeg om te verdelen over 4 broodjes)
- 1 eetlepel Harissa
- 4-6 eetlepels mayonaise (afhankelijk van hoe pittig je de saus wilt)
- Olijfolie of boter
Instructies:
- Verhit een scheut olijfolie of wat boter in de pan en bak het vlees gaar.
- Doe de gewenste hoeveelheid mayonaise in een kom en meng dit met de Harissa tot een geheel.
- Bak de naanbroodjes in de oven volgens de instructies op de verpakking of rooster ze in een broodrooster.
- Snijd de broodjes voorzichtig half open en beleg de bodem met een paar blaadjes bladspinazie.
- Vul de broodjes met het vlees en verdeel de Harissa mayonaise over de broodjes.
Reactie schrijven