· 

Oosterse rosbief salade


Het is medio juli en de zomer is eíndelijk terug! En bij zomerse temperaturen horen ook zomerse maaltijden. In de zomer zijn er vaak twee uitersten: een lichte maaltijd (salade), of een zware maaltijd (bbq). 

 

Ik ben dol op (veel) vlees en barbecueën, maar de calorieën vinden dat soms wat minder. Ik ben niet gefocust op een dieet of gewicht, maar vind het wel belangrijk om qua gewicht in balans te zijn.  Dus soms is het dan beter om voor een lichte maaltijd te kiezen, zodat ik toch een glas wijn erbij kan drinken ;)

 

Voor dit recept werd ik geïnspireerd door verschillende Aziatische smaken, waardoor een heerlijke frisse, maar goed gevulde, maaltijdsalade met een Oosterse dressing is ontstaan. 

 

Skinny en summerproof!

Ingrediënten voor 2 salades:

  • 150 gram veldsla
  • 1 komkommer
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 4 lente uitjes
  • 100 gram rosbief 
  • handjevol honey salt cashew en pinda mix

Ingrediënten voor de dressing:

  • 1 teentje knoflook of gebruik AH Wokgemak
  • 1-2 theelepels chili vlokken
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 theelepels (riet)suiker

Instructies (salade): 

- Snijd de komkommer door midden en halveer. Rasp met een rasp of kaasschaaf dunne slierten/plakken.

- Snijd de tomaatjes in partjes en de lente ui in ringetjes.

- "Scheur" de rosbief in kleine stukjes.

- Verdeel de sla over 2 borden en maak deze vervolgens op met de komkommer, tomaatjes, lente ui en cashew-pinda mix. 

 

Instructies (dressing):

- Meng alle ingrediënten in een kommetje, roer goed door elkaar en verdeel vervolgens over de salades. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0