Orzo met kipgehakt, courgette en tomaat


In alle drukte van het leven, hebben we niet altijd even veel tijd (en zin) om lang in de keuken te staan. Ik merk zelf dat het steeds lastiger wordt om te blijven variëren terwijl je eigenlijk tijd te kort komt.

 

Ik ben een aantal maanden geleden begonnen met een nieuwe baan en vrij recent met een opleiding ernaast, hierdoor schiet het koken er vaak bij in omdat ik volledig opgeslokt wordt door de tijd. Dus ik ging experimenteren en op zoek naar lekkere, gezonde maaltjes die het liefst in nog geen halfuur op tafel staan.

 

Dit heerlijke eenpansgerecht is daar een resultaat van. Snel, simpel en super lekker. Een aanrader dus als je niet veel tijd hebt! 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram Orzo
  • 0,5 courgette
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 gram kipgehakt
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groente bouillonblokje
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies:

- Snijd de knoflook fijn en de courgette in kleine blokjes.

- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. 

- Voeg de Orzo toe en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.

- Verhit een scheut olijfolie in een wok- of hapjespan en fruit de knoflook.

- Voeg het kipgehakt toe aan de gefruite knoflook en bak deze goudbruin.

- Voeg vervolgens de courgette blokjes toe en bak deze mee.

- Giet de Orzo af en voeg deze toe aan het gehakt. 

- Breng op smaak met peper en zout.

- Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe en roer het geheel goed door elkaar. Het gerecht is klaar om te serveren.


Reactie schrijven

Commentaren: 0