In Nederland staat Orzo het meest bekend als Griekse rijst of Griekse pasta. Toch hoef je hier niet altijd een Grieks gerecht van te maken. Je kunt er ook andere, lekkere gerechten van maken. Het is snel klaar en je hebt er vaak maar een pan voor nodig. Ook deze (vegetarische) variant staat weer binnen een handomdraai op tafel!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram Orzo
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook of gebruik AH Wokgemak
- 0,5 courgette
- 1 rode puntpaprika
- 1 gele puntpaprika
- 1 groente bouillonblokje
- 200 gram (0,5 blik) tomatenblokjes
- 1 theelepel suiker
- Peper en zout
- Olijfolie
- Optioneel: 150 gram kipgehakt
- Optioneel: Feta
Instructies:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de courgette in kleine blokjes en de puntpaprika's in ringen.
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
- Voeg de Orzo toe en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een scheut olijfolie in een wok- of hapjespan en fruit de ui en knoflook.
- Optioneel (je kunt deze stap ook overslaan): Voeg het kipgehakt toe en bak mee totdat deze goudbruin kleurt.
- Voeg de courgette toe en bak een minuutje mee. Voeg vervolgens ook de paprika toe.
- Giet de Orzo af en voeg deze toe aan de groente.
- Voeg de tomatenblokjes toe en roer het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en suiker.
- Optioneel (je kunt deze stap ook overslaan): Serveer de Orzo met wat verkruimelde feta.
Reactie schrijven