Muhammara is een saus, oorspronkelijk afkomstig uit Syrië. Inmiddels is deze welbekende saus in meerdere Arabische keukens terug te vinden. Het wordt gemaakt van onder andere gegrilde paprika, gemalen walnoten en granaatappel. Je kunt Muhammara tegenwoordig in veel supermarkten kant en klaar kopen.
Wil je Muhammara toch liever zelf maken, stuur me dan even een berichtje.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150-200 gram parelcouscous
- 300 gram kipdijfilet
- 6 geroosterde gele paprika's in pot
- 2 eetlepels Muhammara
- 1 kippenbouillon blokje
- Peper en zout
- Knoflookpoeder
- Olijfolie
Instructies:
- Snijd de kipdijfilet in kleine blokjes en breng op smaak met knoflook, peper en een klein beetje zout.
- Kook de parelcouscous met een bouillonblokje gaar, volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de kipdijfilet goudbruin.
- Verwarm de geroosterde gele paprika's in een koekenpan. Deze hoeven niet te bakken, alleen verwarmen!
- Giet de couscous af en serveer met de kipdijfilet blokjes, geroosterde paprika's en Muhammara.
Reactie schrijven