Ik ben een groot fan van de Noord-Afrikaanse keuken. Er staat bij mij regelmatig een tajine op het vuur te pruttelen.
Zoals jullie weten ben ik net terug uit het zonovergoten Egypte, Noord-Afrika. Los van het warme klimaat, de mooie omgeving en lieve mensen die ik daar heb ontmoet, heb ik daar natuurlijk ook heerlijk gegeten. Ik raakte wederom verliefd op de Noord-Afrikaanse keuken en maakte kennis met typisch, traditionele Egyptische gerechten, maar daarover later meer.
Vandaag heb ik voor jullie een snel en simpel parelcouscous recept, geïnspireerd door mijn culinaire ervaringen van afgelopen week.
Fijne zondag!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150-200 gram parelcouscous
- 200 gram spruitjes
- 200 gram kipfilet
- 4 plakken Halloumi
- 50 gram granaatappelpitjes
- 0,5 groente bouillonblokje
- Olijfolie
- 1 theelepel gedroogde munt
- 0,5 theelepel komijn
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
- Peper en zout
Instructies:
- Maak de spruitjes schoon en kook deze beetgaar in een ruime pan water.
- Snijd de kipfilet in blokjes of koop deze kant en klaar.
- Breng op smaak met knoflookpoeder, komijn, peper en zout.
- Snijd de Halloumi in plakjes en vervolgens in kleine blokjes.
- Giet de spruitjes af en laat vervolgens even staan.
- Breng een ruime pan water aan de kook met het bouillonblokje.
- Kook vervolgens de parelcouscous gaar volgens de instructies op de verpakking en giet af.
- Verhit een scheut olijfolie in een wok- of hapjespan en bak de kipfilet, goudbruin.
- Voeg de spruitjes toe en roerbak deze even mee.
- Voeg vervolgens de parelcouscous toe en roer door elkaar. - - Breng de couscous op smaak met peper, zout en munt.
- Voeg ten slotte de Halloumi blokjes en granaatappelpitjes toe, roer alles goed door elkaar en serveer.
Reactie schrijven